Moje kanarki – czerwone mozaikowe PDF Drukuj Email
Wpisany przez Jad   
środa, 22 grudnia 2010 00:28

Kanarki , które mam dzisiaj pochodzą z najlepszych włoskich hodowli, Mistrzów Świata, legend czerwonej mozaiki  Attilio Santiego i Silviano Boggio oraz Marco Colombato (mistrz w samiczkach) i dobijającego do czołówki Romualdo Bianchiego.

Kanarki czerwone mozaikowe praktycznie hoduję od początku mojej przygody z kanarkami. Rozpoczynałem od ptaków znanego hodowcy z Sosnowca, byłego prezydenta PFO Ryszarda Jakubczyka, między innymi Mistrza Polski z 2003 roku. Mogę powiedzieć, że to on mnie wciągnął w tą „mozaikową” zabawę.

Później zdobyłem ptaki od Gavriela Zawadzkiego, Zygmunta Czaji i Andrzeja Rosy. Był to czas kiedy o kanarki czerwone mozaikowe nie było łatwo. Zdarzało się, że na Mistrzostwach Polski wystawiano tylko dwie kolekcję kanarków czerwonych mozaikowych (Zawadzki, Czaja). Moje mlode zamawaiane już były miesiącach marzec--maju w czerwcu już nic nie miałem do zaoferowania.

W 2008 roku pojechałem na wystawę Mistrzostw Świata w Hasselt w Holandii. Niezapomniane przeżycie, piękne ptaki... Najważniejsze to nowe kanarki. Kupiłem pięknego samczyka od Attilio Santiego i kanarki od innych włoskich hodowców (Scurati, Stragliotto, Colombato). Byłem bardzo zadowlony, tylko ceny troche wysokie. Samczyk od Attilio 150 EURO, roczna samiczka od jakiegoś jego kolegi 120 EURO. Tragedia na samiczkę od niego się nie zdecydowałem.

W 2009 w Reggio Emilia dokupiłem dwa samczyki od Silviano Bogio i samczyka od Romualdo Bianchiego.

Poprawiony: środa, 22 grudnia 2010 01:02

Dziś jest

Polecam

Pokarmy Raggio di Sole w Polsce Karmy dla ptaków najwyższej jakości – Raggio di Sole

kanarki.info przegląda teraz 3 gości 

Statystyki

Odsłon : 121614

Stworzone dzięki Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.