|
Wpisany przez Jad
|
|
poniedziałek, 20 września 2010 12:43 |
|
Mieszkam w Sosnowcu, w prawie 220 tysięcznym mieście na południu Polski w Zagłębiu Dąbrowskim w województwie śląskim. Przygodę z kanarkami zacząłem w 2001 roku kupując parkę kanarków w sklepie zoologicznym. Zaraz potem zacząłem hodować kanarki czerwone mozaikowe, na których punkcie poniekąd „oszlałem”. Od stycznia 2002 jestem członkiem Związku Hodowców Kanarków "EGZOTA" w Sosnowcu,a od 2006 roku jestem sekretarzem Egzoty. W kwietniu 2010 zostałem wybrany do Rady Federacji Polskiej Federacji Ornitologicznej, gdzie pełnię funkcję sekretarza.
Zajmowałem się hodowlą różnych odmian kanarków kolorowych. Hodowałem kanarki (niektóre z różnych przyczyn tylko próbowałem) czerwone intensywne (IIA) i nieintensywne (IIB), czerwone mozaikowe (IIC), czerwono-czarne intensywne (IIa1A) i nieintensywne (IIa1B), agatowe czerwone mozaikowe (IIb1C), agatowe opalowe czerwone mozaikowe (IIb3C), agatowe żółte mozaikowe (Ib1C), agatowe topazowe żółte mozaikowe (Ib5C) i glosterów. Numer obrączki rodowej mojej hodowli - D031. Na dzień dzisiejszy hoduje kanarki czerwone mozaikowe (IIC).
Pozdrawiam serdecznie Jacek Dybich
|
|
Poprawiony: poniedziałek, 01 listopada 2010 00:52 |
Polecam
Pokarmy Raggio di Sole w Polsce 
kanarki.info przegląda teraz 3 gości
Statystyki
Odsłon : 121615
Stworzone dzięki Joomla!.
Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS.